Mezinárodní projektové setkání v Itálii

2. stupeň
úterý 08.06.2021 |PhDr. Alexandra Habdasová |Všechny aktuality

V prvním červnovém týdnu proběhlo mezinárodní projektové setkání žáků ...

V prvním červnovém týdnu proběhlo mezinárodní projektové setkání žáků Erasmus KA2: Written in Stone. Původní plán setkat se v partnerské školy v italském Martinsicuro bohužel nevyšel, a proto jsme se rozhodli pro uspořádání virtuální mobility. 

Během pěti dnů jsme společně s italskými, španělskými a tureckými kamarády poznali památky jednotlivých regionů, navštívili virtuálně Řím a pevnost Civitella del Tronto. První den byl věnován hradům v jednotlivých zemích, druhý den jsme poznávali symboly zemí, třetí den jsme se seznámili se strašidly a duchařskými příběhy, čtvrtý den jsme stavěli katapulty a poslední den byl věnován pevnostem. Odpolední program byl doplněn o stavbu hradu, práci s Padletem, kvízy v Kahootu a tvorbu lapbooků.

I přestože jsme měli možnost poznat naši partnerskou školu v Itálii pouze zprostředkovaně, celý týden jsme si skvěle užili. Návštěvou Itálie je tak dokončen náš dvouletý projekt, ve kterém jsme navázali nová přátelství v Litvě, Turecku, Británii, Španělsku, Rumunsku a Itálii.