Třetí místo v anglické variantě hry Scrabble

2. stupeň
středa 01.02.2023 |Mgr. Ivana Juříková |Všechny aktuality

Po roce jsme opět dostali možnost provětrat mozkové závity a znalosti anglické slovní zásoby v Junior English Scrabble Tournament pořádaném Gymnáziem Příbor...

Po roce jsme opět dostali možnost provětrat mozkové závity a znalosti anglické slovní zásoby v Junior English Scrabble Tournament pořádaném Gymnáziem Příbor. Na turnaj se ve školním kole kvalifikovali Štěpán Bláha a František Machetanz z devátého ročníku.
Aula Masarykova Gymnázia Příbor nás přivítala ve středu 01.02.2023. K šestnácti hracím stolům tu zasedlo dvaatřicet hráčů a hráček ze základních škol a víceletých gymnázií z celého kraje. Ve třech kolech změřili své znalosti anglické slovní zásoby, strategické myšlení, ale i dávku štěstí, která jim byla na turnaji souzena.
Štěpán i František bojovali statečně. Štěpán Bláha s nahranými 638 body obsadil třetí místo v kategorii jednotlivců ze základních škol. Od druhé příčky ho dělil pouhý jeden bod. Konkurence byla opravdu veliká. Františkovi bohužel štěstí nepřálo a vinou předčasně ukončené hry skončil na, i tak hezkém, sedmnáctém místě. Děkujeme oběma borcům za reprezentaci školy!
Celou fotogalerii si můžete prohlédnout na školním Facebooku.

Zaměřujeme se na samostatné myšlení,

výběr a třídění informací a schopnost využití získaných poznatků při řešení problémů