Výlet do Prahy

2. stupeň
pondělí 30.10.2023 |Mgr. Natálie Chmelová |Všechny aktuality

Dne 25. 10. se ruštináři 8. a 9. ročníku vydali na výlet do podzimní Prahy....

Dne 25. 10. se ruštináři 8. a 9. ročníku vydali na výlet do podzimní Prahy. Putování naším hlavním městem začalo v nejstarším hračkářství na světě Hamleys, které je obrovským lákadlem pro milovníky hraček a zábavných atrakcí. Další zastávkou byl obchod Kolobok s ruským a ukrajinským zbožím, ve kterém si žáci v ruštině objednali a zaplatili bonbony, čokolády, zmrzliny a další výborné pamlsky.

Jelikož nám cestou pořádně vyhládlo, velmi jsme se těšili na oběd v ukrajinské restauraci Dnister, kde jsme měli možnost ochutnat tradiční ukrajinské pokrmy - jako například boršč, peľmeni, vareniky či bliny. Posilněni obědem jsme se vydali na odpolední procházku slunečnou Prahou. Prošli jsme se okolo Náplavky, Tančícího domu, Národního divadla, Žofína, Karlova mostu, Čertovky a Staroměstského náměstí s orlojem.

Náš výlet jsme zakončili na Václavském náměstí, kde měli žáci rozchod. V pozdních večerních hodinách jsme se unaveni vrátili domů, ovšem plní dojmů, úžasných zážitků a s hřejivým pocitem z vydařeného výletu.

Tak zase někdy v Praze na viděnou!

Mgr. Natálie Chmelová, Mgr. Kateryna Shepel