Shakespeare v T-klubu

2. stupeň
úterý 14.11.2023 |Mgr. Petra Rybářová |Všechny aktuality

V druhém listopadovém týdnu navštívili žáci 8. ročníků netradiční přednášku o Williamu Shakespearovi v T-klubu Městské knihovny Nového Jičína....

V druhém listopadovém týdnu navštívili žáci 8. ročníků netradiční přednášku o Williamu Shakespearovi v T-klubu Městské knihovny Nového Jičína. Ač byla původně tato beseda určena studentům gymnázií, svou lehkostí a nevšedním pojetím si okamžitě získala naši pozornost.
Dozvěděli jsme se mnoho zajímavostí ze života a díla tohoto renesančního autora a díky neotřelé vizualizaci a humoru prezentace, kterou si pan knihovník Krumpolc pro nás připravil, jsme si mnoho informací uchovali hluboko v paměti. Pasivně jsme informace pouze nepřijímali, ale utvořili jsme odborná seskupení překladatelů a snažili se české názvy Shakespearových dramat přeložit do angličtiny. A že jsme se pak při jejich komparaci s originály nasmáli!
Po přednášce zbyl čas na prohlídku a listování knihami, jež nabízí svým čtenářům T-klub, a také na jedno zábavné kulturní překvapení pana knihovníka. Všichni jsme se shodli, že tento čas strávený v knihovně byl smysluplným a významně obohatil naše znalosti z učiva dramatu, které nyní rezonuje v našich hodinách literatury.