Nová Komenda se vybarvila v republikové i v mezinárodní soutěži

2. stupeň
pátek 03.11.2023 |Mgr. Jana Tošovská |Všechny aktuality

Základní škola Komenského 66, Nový Jičín, p.o. se může opět pochlubit brilantními úspěchy svých výtvarně nadaných žáků. ...

Základní škola Komenského 66, Nový Jičín, p.o. se může opět pochlubit brilantními úspěchy svých výtvarně nadaných žáků. 

Žáci se se svými pracemi zapojili do významné celostátní výtvarné soutěže na téma: "Zvíře není věc". Devatenáctého ročníku se zúčastnilo 45 škol z celé České republiky. Ze všech zaslaných 835 prací se podařilo našim žákyním Melánii Špůrkové a Anetě Kišové (obě ze 7. ročníku) obsadit nádherné 1. i 2. místo.

Vítězné práce budou vystaveny v Safari Parku ve Dvoře Králové od 19.10. - 30. 11. 2023.

Ani výzev na mezinárodním poli se naše umělkyně nebojí. Svá díla na téma „Co se děje v krajině“, zaslaly do Mezinárodní výtvarné soutěže kresby a grafiky. " Krásná jako kvítka, je ta země..." Šlo o 31. ročník soutěže s celkovým počtem 1435 pracíz 9 zemí světa.

Porotu jistě uchvátily použité netradiční techniky,  jako muchláž, vyškrabávaný vosk či akrylové fixy, jelikož skvostné 2. Místo udělili Andrei Dorazilové ze 2. ročníku a velkolepé 1. místo Gabriele Macíčkové ze 6. ročníku. Třešinkou na dortu byla udělená Cena primátora města Havířova Karolíně Jarošové z 8. ročníku.

Všechny práce jsou vystaveny ve výstavní síni Viléma Wünche v Kulturním domě Leoše Janáčka v Havířově do 5. 10. 2023.

Nejen oceněným,ale i zúčastněným žákům gratulujeme a právem jim patří barvité poděkování za prezentaci naší školy ve výtvarném umění.

Mgr. Jana Tošovská, Ing. Nela Walková