Olympiáda dětí a mládeže - Zlatý René Řehák

2. stupeň
pondělí 30.01.2023 |PhDr. Alexandra Habdasová |Všechny aktuality

Ve dnech 22. – 26. ledna 2023 se uskutečnil v Královéhradeckém kraji jubilejní dvacátý ročník Olympiády dětí a mládeže. Letos se jej zúčastnil i žák naší školy René Řehák z 9.B,...

Ve dnech 22. – 26. ledna 2023 se uskutečnil v Královéhradeckém kraji jubilejní dvacátý ročník Olympiády dětí a mládeže. Letos se jej zúčastnil i žák naší školy René Řehák z 9.B, který statečně hájil barvy Moravskoslezského kraje. Spolu se spolužáky jsme mu fandili i ze školních lavic. Se svým hokejovým družstvem se probojoval až do finále a po výhře nad soupeři z Plzeňského kraje si domů přivezl kov nejcennější - zlato.

Moc blahopřejeme!


Mgr. Markéta Hodslavská, TU 9.B

 

Od 22. do 26. ledna se Krkonoše proměnily v olympijská střediska, která přivítala 1151 mladých talentů. Bylo rozdáno přes sto sad medailí v 10 sportech a 26 disciplínách. Olympiáda dětí a mládeže je republiková soutěž krajských výprav, která se koná každoročně od roku 2003 a je určena mladým sportovcům ve věku od dvanácti do šestnácti let. Sportovcům navozuje atmosféru opravdových olympijských her. Mladí účastníci nejsou ochuzeni o zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, soužití v olympijské vesnici nebo složení olympijské přísahy. V minulosti unikátní atmosféru zažila řada dnes úspěšných sportovců, jako jsou například Ester Ledecká či Josef Dostál. Mladí hokejisté Moravskoslezského kraje ve finále Olympiády dětí a mládeže prohrávali se soupeři z Plzeňského kraje po dvou třetinách 0:2.Pak ale předvedli úžasný obrat a na stadionu ve Vrchlabí se radovali po výhře 3:2 z obhajoby titulu.

Mgr. Jarmila Boudová