Dva velké talenty z naší školy

2. stupeň
pátek 14.04.2023 |Mgr. Danuše Kirthová |Všechny aktuality

Karolína a Kristýna Jurčíkovy se discgolfu věnují asi 4 roky v místním discgolfovém klubu Moravian Gators. Za tuto dobu se propracovaly do české juniorské discgolfové špičky a získaly řadu úspěchů....

Karolína a Kristýna Jurčíkovy se discgolfu věnují asi 4 roky v místním discgolfovém klubu Moravian Gators. Za tuto dobu se propracovaly do české juniorské discgolfové špičky a získaly řadu úspěchů. V roce 2021 se na MČR v Jindřichově Hradci v kategorii dívek do 15 let ve svých 10 letech stala Kristýna mistryní republiky a Karolína obsadila 3. místo. Od té doby si přiváží pravidelně z turnajů přední umístění.

V loňském roce soutěžila Karolína v juniorské kategorii 2. ligy a obsadila celkové 3. místo, na MČR ve Valašském Meziříčí pak obsadila 4. místo mezi dívkami do 15 let. Kristýna loni po vítězství na MČR přestoupila z juniorské kategorie rovnou do kategorie FPO (ženy od 18 let). Odehrála všechny turnaje 2. ligy a vítězstvím ve třech turnajích ze čtyř ji zcela ovládla.  Zúčastnila se také dvou turnajů 1. ligy. V Uničově, v konkurenci 20 nejlepších discgolfistek Čech a Slovenska, již stála na stupních vítězů za 3. místo. Tím si řekla o místo v týmu proDiscgolf.cz a stala se jeho nejmladší členkou. Tým podporuje nadějné hráče a hráčky z Čech a Slovenska a pomáhá jim v jejich discgolfové kariéře. V bodovém hodnocení úrovně hráčů (rating) pak figurovala s 857 body na konci roku 2022 jako 5. nejlepší žena v ČR. Tyto skvělé výsledky ji pro rok 2023 nominovaly až do reprezentace ČR, se kterou se zúčastní v srpnu 2023 Mistrovství Evropy v estonském Tallinu a začátkem září Mistrovství střední Evropy v Rakousku.