ARS POETICA - Puškinův památník - Nová Komenda míří do celostátního kola

2. stupeň
čtvrtek 06.04.2023 |Mgr. Natálie Chmelová |Všechny aktuality

Dne 4. 4. proběhl již 57. ročník festivalu Puškinův památník, jehož cílem je prostřednictvím uměleckého přednesu přispívat k poznávání kultury a umění. ...

Dne 4. 4. proběhl již 57. ročník festivalu Puškinův památník, jehož cílem je prostřednictvím uměleckého přednesu přispívat k poznávání kultury a umění. 

V Mohelnici, kde se letošní ročník uskutečnil, se sešlo na desítky žáků a studentů z celého Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského kraje. Soutěž probíhala hned v několika kategoriích - přednes poezie, prózy, dramatizace, zpěv sólo, duo či trio. Naši žáci (Bobala Filip, Hubová Štěpánka, Machetanz František, Olbrichová Veronika, Tyrajová Elena, Kuncová Eva, Plevák Ondřej a Socha Kamil) si připravili dramatizaci pohádky “Tři medvědi” v ruštině. 

Svým výkonem nadchli nejen porotu, ale také ostatní soutěžící a právem se umístili na 1. místě. Postupují tak do celostátního kola, které se uskuteční 6. 6. v Praze. 

Dětem moc gratulujeme ke skvělému výsledku a velmi děkujeme za úžasnou reprezentaci školy.

Velké poděkování patří vedení a zákonným zástupcům, kteří nás v účasti podpořili.

V neposlední řadě také děkuji všem, kteří se podíleli na výrobě našich rekvizit. Jmenovitě pak Nele Walkové a paním asistentkám, Marku Mitašovi a jeho oddělení družiny.

Celou fotogalerii si můžete prohlédnou na Facebooku školy.