Projektový den - Den kosmonautiky v 1.A

1. stupeň
sobota 13.04.2024 |Mgr. Simona Segeťová |Všechny aktuality

Den 12. duben je vyhlášen jako mezinárodní den na oslavu vesmírné éry. Dne 12.4.1961 uskutečnil Jurij Gagarin první pilotovaný let do vesmíru. S prvňáčky jsme si tento den připomněli zajímavými aktivitami, abychom si rozšířili své vědomosti....

Den 12. duben je vyhlášen jako mezinárodní den na oslavu vesmírné éry. Dne 12.4.1961 uskutečnil Jurij Gagarin první pilotovaný let do vesmíru. S prvňáčky jsme si tento den připomněli zajímavými aktivitami, abychom si rozšířili své vědomosti. Dozvěděli jsme se mnoho informací o vesmíru, sluneční soustavě, planetách a samozřejmě i o kosmonautech.

Jednou z prvních aktivit bylo vyluštění hádanky pomocí obrázků a čísel, které vedly k názvu dnešního projektu. Poté žáci sledovali videa o prvních letech člověka do vesmíru a o prvním českém kosmonautovi Vladimíru Remkovi.

Následně se učili o Slunci a sluneční soustavě, vyplnili pracovní listy s informacemi o prvním kosmonautovi ve vesmíru, obíhajících planetách a dalších zajímavostech. Počítali matematické řetězce, vybarvovali čísla podle počtu planet či hvězd a vyráběli svou vlastní planetu Zemi s raketou.

Zaměřili jsme se také na vizuální paměť pomocí interaktivní tabule, kde museli vybarvit obrázek rakety podle vzoru. Zazpívali si písničky o raketách a planetách a nakonec se pustili do tvorby vlastních příběhů, básniček nebo pohádek s názvem „Moje cesta vesmírem“.

Celý den byl zakončen hodnocením projektu a společnou reflexí. Projekt Den kosmonautiky s prvňáčky byl opravdu inspirativním zážitkem plným učení, kreativity a zábavy pro malé studenty.

Celou fotogalerii najdete na školním Facebooku.

Mgr. Simona Segeťová, Ing. Nela Walková


Zaměřujeme se na samostatné myšlení,

výběr a třídění informací a schopnost využití získaných poznatků při řešení problémů