Projekt - Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka

1. stupeň
středa 10.04.2024 |Mgr. Simona Segeťová |Všechny aktuality

V letošním školním roce se 1.A  prostřednictvím Městské knihovny v Novém Jičíně přihlásila do projektu „Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka“...

V letošním školním roce se 1.A  prostřednictvím Městské knihovny v Novém Jičíně přihlásila do projektu „Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka“. Tuto celostátní aktivitu vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR. Cílem projektu je rozvoj čtenářských návyků žáků již od prvního ročníku. Přivést děti od počátku školní docházky do knihoven, vytvářet u nich návyk na pravidelnou četbu, rozšiřovat jejich dovednosti v získávání informací z různých dostupných zdrojů.

Dnes, 10.4.2024, jsme se zúčastnili první lekce této akce a navštívili jsme Městskou knihovnu v Novém Jičíně. Během své návštěvy se děti seznámily s prostředím knihovny a různými druhy dětských knih. Spolu s paní knihovnicí si prohlédly také ukázky ilustrovaných knih a učily se, jak správně knihy řadit. Během návštěvy si prvňáčci vychutnali dětskou poezii, procvičili rýmy.

Na závěr návštěvy se děti seznámily s postupem přihlášení do knihovny a základními pravidla, která je potřeba dodržovat při manipulaci s knihami.

Celkově se návštěva prvňáčků v knihovně stala inspirativním zážitkem plným nových poznatků a seznámení s kouzelným světem literatury. Děti odcházely s nadšením a touhou objevovat další příběhy a dobrodružství, která je čekají v knižních stránkách.

Odměnou za úspěšné absolvování projektu bude pro děti knížka, původní česká novinka, která byla napsána a ilustrována výhradně pro účastníky projektu a kterou nelze v běžném knihkupecké síti minimálně tři roky koupit.

Akce se nám velice líbila a už se těšíme na další setkání.

Celou fotogalerii najdete na školním Facebooku.

Mgr. Simona Segeťová, Ing. Nela Walková


Zaměřujeme se na samostatné myšlení,

výběr a třídění informací a schopnost využití získaných poznatků při řešení problémů