1.A i 1.B „žere“ naši planetu!

1. stupeň
pondělí 22.04.2024 |PhDr. Alexandra Habdasová |Všechny aktuality

Den Země dnes 22.4. slaví více než jedna miliarda lidí na celé planetě. Naši prvňáčci samozřejmě nesměli chybět. Vyzbrojeni oranžovými popelářskými složkami na pracovní listy...

DEN ZEMĚ V 1.A

Den Země dnes 22.4. slaví více než jedna miliarda lidí na celé planetě. Naši prvňáčci samozřejmě nesměli chybět. Vyzbrojeni oranžovými popelářskými složkami na pracovní listy, se pustili do třídění různých druhů odpadů. Vybarvovali popelnice, počítali kdejaké nečistoty, důvtipně řešili šifry se smetím a naučili se dokonce i odpadkovou báseň. Povídali si o nemocné planetě, i o tom, jak by i oni mohli zlepšit naše životní prostředí. Vyslovili svá přání k narozeninám Země. Ve výtvarné výchově zkoumali, jak funguje magnetická síla. K experimentu použili recyklovaný papírový tácek, železnou sponku a magnet. S těmito pomocníky roztírali zelenou a modrou barvu do tvarů kontinentů a oceánů. Do recyklace se pustili i s použitými brčky, které využili jako stonky květin k dotvoření svých obrazů. Odměnou za dnešní vynikající nápady byl pro ně odznáček s milou planetkou. 

Celou fotogalerii najdete na webu školy.

Ing. Nela Walková, Mgr. Simona Segeťová

DEN ZEMĚ V 1.B

V pátek 19.4. a v pondělí 22.4. jsme v 1.B slavili “Den Země”. Dvoudenní projekt byl plný poznání a tvoření. Věnovali jsme se naši překrásné planetě Zemi a povídali jsme si o způsobech, kterými můžeme chránit naši Zemi. Tento projekt se nám prolínal do všech vyučovacích hodin. I když jsme teprve prvňáčci, zjistili jsme, že planeta přece patří nám všem! Tento projekt nám přinesl mnoho nových poznatků a zkušeností, jak se podílet na ochraně životního prostředí.

Mgr. Eva Piešová, Valéria Kamoďová


Zaměřujeme se na samostatné myšlení,

výběr a třídění informací a schopnost využití získaných poznatků při řešení problémů