Světlo a teplo pro Ukrajinu - odlévání

Škola
pondělí 26.02.2024 |Mgr. Ivana Juříková |Všechny aktuality

V pátek 16.2.24 jsme ukončili sbírku surovin na výrobu svíček pro Ukrajinu. Podařilo se nám shromáždit množství prázdných konzerv, zbytků svíček i parafínu. S konzervami nám také pomohla ZŠ Tyršova - děkujeme paní učitelce Zapletalové a ZŠ Hostašovice děkujeme paní učitelce Pavelkové...

V pátek 16.2.24 jsme ukončili sbírku surovin na výrobu svíček pro Ukrajinu. Podařilo se nám shromáždit množství prázdných konzerv, zbytků svíček i parafínu. S konzervami nám také pomohla ZŠ Tyršova - děkujeme paní učitelce Zapletalové a ZŠ Hostašovice děkujeme paní učitelce Pavelkové.  Na účtu spolku školy jsme vybrali úctyhodných 9750 Kč a do kasičky na vrátnici pak 432 Kč. Velmi děkujeme všem dárcům. Peněžní prostředky jsme použili k nákupu 100 kilogramů parafínu a zbylé prostředky převádíme na konto skautské sbírky. 

V pondělí 26.02.24 jsme se ve dvě hodiny sešli v dílnách školy ke společnému odlévání. Přestože výroba svíček není úplně snadná, dětem se v práci s kartonem a parafínem vyloženě dařilo. Jednu svíci jsme si i zapálili, aby měly děti představu, jak podobné svíce fungují. Svíce hořela silným plamenem po celou dobu výroby. Podařilo se nám vyrobit přes sto svící v plechovce. Zbytek materiálu, který se nepodařilo zpracovat, dodáme skautům. V závěru nám totiž došly konzervy. Doufáme, že příští zimu už tyto svíčky nebudou potřeba. Pokud snad ano, jsme tady.

Celou fotogalerii najdete na školním Facebooku.


Zaměřujeme se na samostatné myšlení,

výběr a třídění informací a schopnost využití získaných poznatků při řešení problémů