Tvořilka/Tvořílek

Kroužky školy
neděle 11.12.2022 |Ing. Nela Walková |Všechny aktuality

Jsme moc rádi, že na naší základní škole Komenského 66, mohl od září vzniknout nový kreativní kroužek s názvem Tvořilka/Tvořílek....

„Kreativita je hrající si inteligence.“ – Albert Einstein, německo-americký fyzik (1879 – 1955).

      Jsme moc rádi, že na naší základní škole Komenského 66, mohl od září vzniknout nový kreativní kroužek s názvem Tvořilka/Tvořílek. Při středečním a čtvrtečním setkávání může svou fantazii zapojit celkem 28 holek a 5 kluků z prvního stupně. Program je velmi pestrý. Za sebou máme například výrobu pečených čajů, ozdoby sklenic, tvoření podzimního okénka, malování na látku, dlabání obří dýně, výrobky z oříšku, pečení cukroví, keramické svícny, vánoční věnce, andílky ze dřeva a spoustu dalšího. Na dětech je znát, že je tvoření velmi baví a těší se vždy na další týden. Mají spoustu nápadů a nových témat pro další lekce. 

     Na školním vánočním jarmarku dne 7.12.2022, měl náš kroužek také svůj stůl. Nenabízeli jsme hotové výrobky, nýbrž jednotlivé komponenty, které si kupující mohli poskládat do sáčku dle své libosti a poté si výrobek v pohodlí svých domovů sami vytvořit. Výtěžek z jarmarku Tvořilkám a Tvořílkům zajistí bohaté občerstvení na poslední lednové lekci.  

     Velké poděkování patří paní asistentce Kateřině Žákové, která děti při tvoření podporuje a snaží se z nich dostat to nejlepší. Také žákyním 5.C – Nelly Poiselové a Julii Ištvanové za každotýdenní vzorně nachystané potřebné díly pro všechny děti z kroužku. Dále paní Mgr. Janě Tošovské za odborný dohled při tvoření s keramickou hlínou. Panu Pavlu Muszynskému za dodání obrovské dýně. Panu Mgr. Jaroslavu Pavlíkovi za zpracování dřevěných částí a také paní Renátě Mackové za příkladný úklid po našem tvoření.  

Přejeme všem krásné Vánoce a těšíme se na další setkání v lednu. 

Ing. Nela Walková

     


Zaměřujeme se na samostatné myšlení,

výběr a třídění informací a schopnost využití získaných poznatků při řešení problémů