Nová Komenda projekty prostě umí!

Škola
neděle 26.03.2023 |PhDr. Alexandra Habdasová |Všechny aktuality

Velkým překvapením však bylo pozvání zástupců školy do Slovanského domu v Praze....

Mezinárodní projekty Erasmus mají na Nové Komendě již trvalé místo. Naše škola dlouhodobě podporuje mobility žáků i zaměstnanců, a to nejen krátkodobými, ale také dlouhodobými projekty. Jednou z dlouhodobých aktivit byl i tříletý projekt Written in Stone, který skončil v roce 2022. Projekt byl velmi rozsáhlý, zahrnoval mnoho aktivit a byl vytvořen a koordinován právě naší školou. Společně propojil sedm zemí, Česko, Británii, Itálii, Španělsko, Litvu, Rumunsko a Turecko. Cesta projektu nebyla jednoduchá, běžné mobility jsme kvůli pandemii museli upravovat na hybridní online návštěvy, i přesto jsme si ho však velmi užili.
Velmi nás potěšilo, že si našeho projektu Written in Stone všiml i Dům zahraniční spolupráce. Velkým překvapením však bylo pozvání zástupců školy do Slovanského domu v Praze. Zde se ve čtvrtek 23.3. konalo slavnostní předávání cen Domu zahraniční spolupráce za rok 2022. Slavnostní akce probíhala za účasti ministra školství, pana profesora Vladimíra Balaše, a projekt naší školy byl nominován mezi pět nejlepších projektů v oblasti participace.
Tohoto ocenění si velmi vážíme a těší nás, že i škola z menšího města dokáže být konkurenceschopná na poli mezinárodní spolupráce.

Zaměřujeme se na samostatné myšlení,

výběr a třídění informací a schopnost využití získaných poznatků při řešení problémů