Řemeslo má zlaté dno

2. stupeň
pondělí 16.10.2023 |Mgr. Radmila Bayerová |Všechny aktuality

Přehlídka technických profesí s názvem Řemeslo má zlaté dno, proběhla ve dnech 11. a 12. října 2023 ve sportovní hale VOŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice....

Přehlídka technických profesí s názvem Řemeslo má zlaté dno, proběhla ve dnech 11. a 12. října 2023 ve sportovní hale VOŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice.

Všem zájemcům o technické obory se v hale kopřivnické průmyslovky představilo minimálně dvanáct profesí, které si žáci mohli také vyzkoušet. Vyučující a současní žáci daných oborů přiblížili návštěvníkům své profese. K vidění byly profese jako tesař, truhlář, opravář zemědělských strojů, mechanik seřizovač, obráběč kovů, zámečník – nástrojař, karosář, autolakýrník, autoelektrikář, automechanik, programátor CNC strojů, zedník, instalatér a mnoho dalších. Na akci, která je nejen pro žáky devátých tříd, se představilo také několik významných firem z regionu, např. TATRA, Plastic Omnium, Remoska, Brose, Primus. Firmy pro žáky připravily celou řadu aktivit včetně ukázek svých výrobních programů.

Tuto každoroční přehlídku profesí a prezentaci firem opakovaně připravují Úřad práce ČR, SŠTZ Nový Jičín, VOŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice za přispění měst Kopřivnice a Nový Jičín. Z naší ZŠ se této přehlídky zúčastnilo 42 vycházejících žáků.