Dramaťák na prknech Ostravské lokálky

2. stupeň
pátek 26.04.2024 |Mgr. Petra Rybářová |Všechny aktuality

Parta našich žáků, kteří milují herectví, se ve dnech 19. - 20. 4. 2024  zúčastnila krajské přehlídky dětského divadla, Ostravské lokálky 2024, se svou inscenací Sibiřské haiku. Mezi deseti nejlepšími soubory v našem kraji si děti rozhodně netrhly ostudu. ...

Parta našich žáků, kteří milují herectví, se ve dnech 19. - 20. 4. 2024  zúčastnila krajské přehlídky dětského divadla, Ostravské lokálky 2024, se svou inscenací Sibiřské haiku. Mezi deseti nejlepšími soubory v našem kraji si děti rozhodně netrhly ostudu. 

Celý den byl nepopsatelným zážitkem. Užili jsme si spoustu srandy, ať už při cestování, nebo přímo v divadle. Vyzkoušeli jsme si, jaké to je hrát na jevišti, spolupracovat s mistrem zvuku i profesionálním osvětlovačem. Získali jsme zpětnou vazbu prostřednictvím rozborů s odbornou porotou, ale také v dětských debatních workshopech. Načerpali jsme inspiraci zhlédnutím představení jiných souborů, našli si nové kamarády, naučili se žonglovat, zdokonalili si své improvizační dovednosti, a dokonce si vyzkoušeli, jaké to je mluvit na kameru České televize. Záznam z naší inscenace a rozhovor s naší žačkou naleznete na: https://decko.ceskatelevize.cz/zpravicky  (odvysíláno 24. 4. 2024, čas 0:31-1:27).

Atmosféra přehlídky se nám vryla hluboko pod kůži a pevně věříme, že sem budeme moci příští rok opět zavítat. Divadlu zdar!

Celou fotogalerii najdete na školním Facebooku.