Projektový den Les - 4.ABC

1. stupeň
středa 05.06.2024 |Mgr. Jana Horutová |Všechny aktuality

Jedná se o program pro 4. třídy, ve kterém si žáci zážitkovou formou prohloubili své znalosti o lese. Pracovali ve skupinách, přičemž každé skupině pomáhali asistenti z řad žáků 6. C naší školy....

Jedná se o program pro 4. třídy, ve kterém si žáci zážitkovou formou prohloubili své znalosti o lese. Pracovali ve skupinách, přičemž každé skupině pomáhali asistenti z řad žáků 6. C naší školy. Cestou si čtvrťáci připomněli pravidla chování v lese, zapisovali písničky a básničky s lesní tématikou a zahráli si na veverky. V lese už pro ně byla připravena stanoviště s úkoly navázanými na lesní ekosystém. Děti poznávaly rostliny a živočichy, učily se řezat dřevo, bezpečně rozdělávat oheň, pozorovaly své okolí dalekohledem, vytvářely paletu barev lesa a zkoušely zdolat lanovou dráhu. Největší úspěch však měla střelba z luku a ze vzduchovky.

Dopoledne strávené v přírodě si všichni užili. Následující den si čtvrťáci nabyté poznatky, postoje a dojmy zaznamenali formou pětilístku a pro deváťáky sepsali zpětnou vazbu o atraktivitě jednotlivých stanovišť.

Celou fotogalerii najdete na školním Facebooku.

učitelky 4. tříd


Zaměřujeme se na samostatné myšlení,

výběr a třídění informací a schopnost využití získaných poznatků při řešení problémů