Návštěva pana včelaře v 1.A: Inspirativní přednáška o světě včel

1. stupeň
pondělí 20.05.2024 |Ing. Nela Walková |Všechny aktuality

Každý jistě ví, že 20. května mají svátek všechny včelky i všichni včelaři. Na tento svátek se děti z 1.A pečlivě připravovaly....

Každý jistě ví, že 20. května mají svátek všechny včelky i všichni včelaři. Na tento svátek se děti z 1.A pečlivě připravovaly. Kreslily vlastní papírové včelky, vyráběly obrovský úl, učily se o včelím těle a zpracovávaly pracovní listy na toto krásné téma. A v pondělí dopoledne zažily neobyčejnou návštěvu. Pan Miroslav Kelnar, hobby včelař s dlouholetou praxí, přišel dětem přiblížit fascinující svět včel a jejich nesmírný význam pro naši přírodu.

Prvňáčci byli od samého začátku přednášky nadšení. Pan Kelnar, oblečený do včelařského obleku, vzbudil nemalou pozornost a  začal tím, jak včely žijí, jaký je jejich denní režim a jak spolupracují. Vysvětlil, že každá včela má ve svém úlu svou konkrétní roli - od dělnic sbírajících nektar, přes strážkyně bránící úl až po královnu, která klade vajíčka. Do třídy také přinesl ukázky různých produktů. Děti si mohly prohlédnout a osahat plástve a nejrůznější nástroje používané při výrobě medu. Jako poděkování za tuto fantastickou přednášku dostal pan Kelnar od dětí „včelařské vysvědčení“.

Děkujeme a přejeme zdravé včelky i hodně sladkého medu.

Celou fotogalerii najdete na školním Facebooku.


Zaměřujeme se na samostatné myšlení,

výběr a třídění informací a schopnost využití získaných poznatků při řešení problémů