Školní výlet 1.A, 1.B, 1.C do Rožnova pod Radhoštěm

1. stupeň
pondělí 19.06.2023 |Mgr. Jiřina Kyselá |Všechny aktuality

V pátek 16. 6. 2023 vyrazily děti prvních ročníků na školní výlet do Rožnova pod Radhoštěm. Začali jsme prohlídkou Valašské dědiny, kde se nám nejvíce líbila návštěva školy z 19. století.....

V pátek 16. 6. 2023 vyrazily děti prvních ročníků na školní výlet do Rožnova pod Radhoštěm. Začali jsme prohlídkou Valašské dědiny, kde se nám nejvíce líbila návštěva školy z 19. století. Dále jsme se podívali na větrný mlýn, prohlédli jsme chaloupky prostých i zámožnějších lidí z 19. století. Dozvěděli jsme se o životě v minulých dobách a hledali jsme rozdíly v porovnání se životem dnes. U rolnické usedlosti nás potěšila i různá domácí zvířata: oslík, králíčci, husy, slepice.

Druhá část výletu se odehrávala v kempu Rožnova. Čekalo nás malování na tvář, soutěže, hry, trampolíny, dětské sportovní hřiště. V závěru jsme za doprovodu vedoucího Ondřeje všichni navštívili “Pohádkový les”. Abychom v závěru cesty mohli najít poklad, museli jsme odpovědět víle, čarodějnici a loupežníkovi na nejrůznější otázky. To se povedlo a poklad byl náš. Na závěr se s námi rozloučil rytíř, poděkoval za návštěvu hodných dětí a popřál nám šťastnou cestu domů. Počasí bylo ideální a výlet jako odměna za celoroční učení se nám moc líbil.

Jiřina Kyselá, Hana Medveďová, Lenka Daňková - paní učitelky 1. tříd

Celou fotogalerii najdete na školním Facebooku.


Zaměřujeme se na samostatné myšlení,

výběr a třídění informací a schopnost využití získaných poznatků při řešení problémů