Den Země 2024

2. stupeň
čtvrtek 25.04.2024 |Mgr. Jarmila Boudová |Všechny aktuality

V pátek 19. dubna v naší škole proběhl projektový den „Den Země“. Tato celosvětová událost se slaví 22. dubna již od roku 1970, v České republice pak od roku 1990...

V pátek 19. dubna v naší škole proběhl projektový den „Den Země“. Tato celosvětová událost se slaví 22. dubna již od roku 1970, v České republice pak od roku 1990. Je zaměřená na propagaci a podporu ochrany životního prostředí. V současnosti probíhá každoročně ve více než 193 zemích světa. 

Naši šesťáci se vypravili do Záchranné stanice pro volně žijící živočichy v Bartošovicích, aby se seznámili s její činností a úspěchy při záchraně zraněných nebo slabých zvířat.

Žáci 7., 8. a 9.ročníku se sešli ve svých učebnách, aby si v ročníkových projektech mohli připomenout, uvědomit či doplnit své znalosti a dovednosti související se vztahem k přírodě.

Sedmáci zpracovávali informace týkající se PLÝTVÁNÍ JÍDLEM a jeho možným nedostatkem i v souvislosti s klimatickými změnami u nás i v jiných částech světa. 

Osmáci zjišťovali, co všechno by nešlo bez VODY. Zkoumali vodu z hlediska chemického i přírodovědného, taky se zabývali tématem VZDUCH při vytváření modelů strojů využívajících k pohybu proudění vzduchu.  

Deváťáci vyhledávali, hodnotili, zpracovávali a prezentovali informace o OBNOVITELNÝCH A NEOBNOVITELNÝCH ZDROJÍCH ENERGIE a možnostech jejich využití. Také vytvářeli výukové plakáty, které jsou vystaveny v galerii na chodbě školy.

Témata ve všech ročnících žáky zaujala a ti se aktivně zapojovali do naplánovaných činností. Využili a aktivovali znalosti a dovednosti nejen z přírodopisu, zeměpisu, fyziky, chemie, pracovních činností ale i VKO či českého jazyka. 

Celou fotogalerii najdete na školním Facebooku.